Стопкадър Диема СпортСтрахотен мач задоволи всички любители на футбола у нас.Отборът

...
Стопкадър Диема СпортСтрахотен мач задоволи всички любители на футбола у нас.Отборът
Коментари Харесай

Лудогорец излъга ЦСКА и прекъсна черна серия

Стопкадър Диема Спорт

Страхотен мач задоволи всички фенове на футбола у нас.

Отборът на Лудогорец реализира доста скъпа победа над ЦСКА в дербито от 13-ия кръг на efbet Лига. Шампионите се постановиха с 2:1 вкъщи и по този начин се завърнаха на пътя на успехите, откакто записаха две равенства и две загуби в последните си четири срещи във всички шампионати.

Головете за триумфа на разградчани вкараха Матиас Тисера и Якуб Пьорвоски, който осъществя първия си гол с фланелката на „ орлите ”. Точен за ЦСКА пък бе Амос Юга, написа gong.bg.

Отличен мач за домакините направи стражът Серджио Падт, който избави цели седем удара към вратата си. В същото време разградчани демонстрираха изключителна успеваемост в предни позиции, отбелязвайки две попадения с едвам три точни изстреля.

Това бе осми следващ мач в Разград, в който ЦСКА не съумява да запише триумф като посетител на Лудогорец.

С триумфа си Лудогорец се изкачи на втора позиция във краткотрайното класиране с 26 пувнкта, единствено на точка от водача ЦСКА 1948. Тимът на Любослав Пенев обаче има два мача повече от разградчани. ЦСКА остава на трето място с 25 точки.

Двубоят в Разград стартира двуостро и още в първите няколко минути двата отбора съумяха да стигнат до голови обстановки пред противниковата врата. Домакините насочиха първия си удар в мача още във 2-ата минута. Рик Джонатан получи отляво и незабавно комбинира с Дени Групер. Той понечи да стреля по диагонала, само че ударът му не попадна в задачата. На метри от вратата обаче, Матиас Тисера имаше опция да засече топката, само че не съумя.

Отговорът на гостите от София не закъсня. След нахлуване по лявото Шагоян откри технично с пета Браян морено, който стреля от дребен ъгъл, само че топката мина настрана от вратата.

Резултатът в мача бе открит след девет минути игра. Рик Джонатан бе изведен чудесно по левия фланг, надбяга с лекост Юрген Матай и откакто навлезе в наказателното поле, технично с външен фалц прати топката към Матиас Тисера, който с лекост от няколко метра я засече в мрежата за 1:0.

Футболистите на Анте Шимунджа продължиха да преобладават и да бъдат по-опасния отбор на терена. Рик Джонатан опитва шанса си с отдалечен шут, само че топката мина високо над вратата. В 17-ата минута обаче, Лудогорец бе доста покрай това да усили преднината си в резултата. След поредна офанзива отляво, Матиас Тусера получи наоколо до наказателното поле и незабавно комбинира с Каули Оливейра, който бе заел позиция към дъгата на пеналта. Той видя свободния отдясно Кирил Десподов и му подаде, а нападателят стреля по диагонала, само че неопределено.

В 23-ата минута „ алените ” имаха искания за дузпа, които обаче бяха подминати от Георги Кабаков. След центриране от ъглов удар, Нонато почисти в нов корнер, само че останаха подозрения, че го прави с ръка. Играчите на гостите желаеха углавен удар, само че в последна сметка не получиха подобен.

В 34-ата минута ЦСКА бе доста покрай това да изравни резултата, само че този път шансът бе на страната на домакините. Гостите стигнаха до свободен удар наоколо до наказателното поле на разградчани. Тибо Вион застана зад топката и центрира на далечната греда, където Маурисио Гарсес стреля с глава, само че Серджио Падт блокира удара му безусловно на голлинията.

Две минути преди почивката възпитаниците на Саша Илич стигнаха до ново статично състояние пред вратата на „ орлите ”. Този път Жираир Шагоян  реши да стреля непосредствено към вратата на Падт, което несъмнено изненада бранителите пред него. Вратарят обаче внимаваше и с крайник избави сигурен гол.

Втората част стартира по-силно за гостите от София. „ Червените ” небрежно насочиха няколко удара към Серджио Падт, само че стражът на домакините се оправи чудесно. Той обаче нямаше какво да направи в 56-ата минута, когато Амос Юга съумя да изравни. След центриране от корнер, мощният полузащинтик на гостите безусловно прегази защитник на „ орлите ” и с глава не остави никакви шансове на стража на домакините.

Разградчани бързо пробваха да отговорят, създавайки две положителни положения пред Бусато. В първия случай бразилският пазач на гостите се оправи чудесно, изпреварвайки Рик Джонатан и боксирайки топката, а при втория, Дени Групер стреля неопределено от отдалеченост.

Лудогорец нанесе своя съдбоносен удар съвсем от нищото. При една от редките си офанзиви през втората част, Групер получи отляво и незабавно прати топката към точката на дузпата. Там паса очакваше Якуб Пьотровски, който овладя и макар че бе нападнат от двама бранители в алено, съумя доста технично да насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Бусато, който нямаше по какъв начин да реагира.

В продължението на срещата резервата Игор Тиаго пропусна неповторим късмет да направи триумфа на своя отбор по-изразителен. Той излезе очи в очи с Густаво Бусато, само че стражът на гостите сподели класа и не разреши да бъде преодолян.

В последна сметка резултатът остана неизменен, а Лудогорец добави нови три точки в актива си, които го изкачиха на втора позиция във краткотрайното класиране – единствено на точка от водача ЦСКА 1948.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР